Over de vereniging van zeesportvissers uit Ter Heijde aan zee

Het onstaan van de vereniging

Eind jaren 60 schaften veel mensen uit de regio Westland een bootje aan om op zee te kunnen vissen. Om echter op zee te kunnen gaan vissen moest het bootje wel de zee in. Dit ging in het begin moeilijk. Door het gemis van een tractor moest men met eigen auto het strand op en moest het bootje de laatste meters zelfs met vereende krachten de zee in geduwd worden.

Uiteindelijk stelde de gemeente Monster dat er een organisatie moest komen om dit zeevissen beter te organiseren. Dit resulteerde in 1967, in het plaatselijke café “de Sport”, tot het oprichten van een officieuze vereniging.
Clubhuis anno 1964
plaatselijk café “de Sport”
Op 21 augustus 1969 heeft deze officieuze vereniging zich officieel in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel, met als thuis basis café “De Sport”. Op dit moment was er alleen sprake van bootvissers.

Na enkele jaren van tobben om met eigen auto het bootje via het strand naar de zee te brengen, werd er een tractor aangeschaft en ging het vervoer van het bootje naar de zee een stuk makkelijker.
De vereniging groeide enorm en er moest zelfs een leden stop worden ingesteld.
In 1986 is er, met een grote groep vissers, gestart met een strandvis afdeling.

Huisvesting van de vereniging

Na een 10-tal jaren is, in overleg met de gemeente Monster, de huidige locatie gehuurd. De beoogde locatie was nog in gebruik door openbare werken van de gemeente Monster. Deze kregen echter een nieuw onderkomen aan de Vlotlaan en onze vereniging kreeg de beschikking over de, onder de inwoners bekend staande, badloods.
Na een grote renovatie van het gebouw, het gebouw dateerde van 1953 en was totaal van hout, is de vereniging in 1979 gebruik gaan maken van de “Viskeet”, zoals het gebouw al snel genoemd werd.

Op een gegeven moment was het mogelijk om het pand, inclusief de grond, te kopen en dat is in 1994 gebeurd, dit met veel medewerking van een oud voorzitter en financiele steun van de leden.
Terras Viskeet
Mooi groot terras van beton met Portugees marmer
Na een tiental jaren werd het hout hier en daar toch te slecht en is er besloten om het gebouw grondig op te knappen. Onder leiding van de huidige voorzitter is er toen een nieuwe fundatie gemaakt, zijn de buiten muren opgemetseld met een mooie steen, kunststof kozijnen geplaatst en een mooi groot terras van beton met Portugees marmer gerealiseerd. Een jaar later is het gebouw voorzien van een nieuw dak. Al deze werkzaamheden zijn gerealiseerd met veel medewerking van een groep leden.
De huidige Viskeet
Het huidige onderkomen van de vereniging: "DE VISKEET"

De vereniging nu

Het bootvissen is niet meer wat het geweest is. Onze schitterende vereniging betaat uit ongeveer 150 leden. De vereniging bezit op dit moment 3 tractoren en enkele aanhangwagens.

Uitslagen Competitie

Berichten van bestuur

Aankondigingen