Verslagen Competitie

Verslag 26 februari 2017

Introductie

Door een te harde wind konden we niet vissen op het strand. Een terechte keuze want zeker in het begin was de wind (te) fors geweest op het strand. Met een 26-tal vissers gingen we uiteindelijk naar het Dintelhaven waar de wind in onze rug stond.
Vele waren erop gebrand om zich te verbeteren na het debacle van de 1e wedstrijd. Op zichzelf niet moeilijk omdat er toen maar 2 vissen gevangen werden door 25 vissers. Zelf was ik toen ook één van de 23 vissers zonder vangst.

De omstandigheden

WIND

5 BFT Zuidwest met uitschieters naar 6 en 7 BFT

WEER

5 °C Zwaar bewolkt met wat lichte regen  

ALGEMEEN

We stonden redelijk uit de wind met het voordeel dat je auto bij je stond en dat gaf toch wat beschutting voor de koude wind.

De wedstrijd in het kort

Toen ik op het parcours kwam bleek ik naast René Brederveld te staan en deze gaf aan dat vrijdagavond 24-02-2017 onze visvrienden van HSV De Slufter hier gevist hadden. Je raadt het al met heel veel vissers zonder vangst. Altijd een leuk vooruitzicht om mee te beginnen.
Omdat een aantal mensen van de organisatie eerst nog aas moesten ophalen bleven de andere 24 vissers maar even wachten op het beginsignaal. Toen dit uiteindelijk klonk bleef het heel lang stil, of eigenlijk niet, want ik heb nog nooit zo veel wandelende vissers gehoord.
Na een flinke periode bleken er 2 vissers toch kleine visjes gevangen te hebben. In het gedeelte waar ik stond echter niets.
Nadat ik ook een flinke wandeling had gedaan bleek ik toch een “loopvis” aan de haak te hebben gekregen. Volgens een aantal cracks om mij heen had ik een dunlipharder gevangen van 44 cm. Mooi voor de kanjerpot en voor de records aller tijden. Toen ik de vis voorzichtig ging landen gaf Jan Groenewegen mij aan dat het voor 100% zeker een houting was en hij wilde zelf zijn auto hierom verwedden.
  • Herkenning HOUTING:
    1. De van en naar zee trekkende houtingen bezitten een lange vlezige ‘neus‘ boven kleine onderstandige bek. Bij niet trekkende exemplaren kan deze ‘neus’ echter ontbreken.
    2. 80-90 schubben op de zijlijn.
    3. Er is een vetvin aanwezig.
Met dat vooruitzicht heb ik toch maar even gezocht op internet en Jan had gelijk. Jammer voor mij want een auto winnen met één vis is toch altijd leuk.
Na een halfuur bleek de broer of zus van de houting zich aan een andere onderlijn van mij te hebben vergrepen. Deze was zelfs 2 cm groter en het blijft bizar dat ik pas een paar houtingen in mijn leven heb gevangen (in de nieuwe waterweg tussen de dammetjes) en nu een 2-tal binnen een halfuur.
Uiteindelijk bleek dat ik met deze 2 vissen het potje had gewonnen (incl. de kanjerpot), maakte dat de malaise net wat minder erg was als de vorige keer. Nu 21 vissers zonder vangst en totaal 7 vissen.

De statistieken

STATISTIEKAANTAL
Totaal aantal deelnemers:26
Deelnemers met vangst:5
Aantal gevangen vissen:7
Totale lengte:209 cm
Grootste gevangen vis:46 cm

De Uitslag

#NAAM#VISSEN#LENGTE
1Ed van zanten290 cm
2Martin van de Drift243 cm
3Brian van der Ploeg142 cm
4Ronald van Os120 cm
5Bert Heukels114 cm

Extra Informatie

3e competitiewedstrijd zondag 05-03-2017 van 09.00 – 13.00 uur. Strand Ter Heijde aan Zee.