Verslagen Competitie

Verslag 15 april 2018

Introductie

Zondag 15 april eindelijk voorjaar, na de vorige 2 competitiewedstrijden die precies in een vorstperiode waren waarbij het ijzig koud was op het strand (heb ik gehoord), was het nu prachtig visweer.

Vandaag was het weer de jaarlijkse tweekamp tegen de mannen van de politie .

De omstandigheden

WIND

2 BFT Zuid (Z) Weinig wind en een aardig temperatuurtje.

WEER

16 °C Perioden met zon

ZEE

vlak zeetje

De wedstrijd in het kort

De vorige 2 competitiewedstrijden had ik niet meegedaan en nu kriebelde het wel een beetje om weer op het strand te staan. Toen ik bij de Viskeet aankwam, stond ik er van te kijken hoeveel deelnemers er waren.
We visten samen met de politie. Kan nooit kwaad die te vriend te houden. Na de trekking van de plaatsnummers onder leiding van Bingo Koos werden we met de gereviseerde trekkers naar de zandmotor gebracht. Wel een heel gemak dat die trekkers het blijven doen. Ik werd op plaats 3 afgeleverd en keek over een rustige zee met weinig branding en stroming. Dacht bij mezelf "dit wordt weer niet veel".
Met pieren die een nacht in de jonge jenever hebben gelegen ging ik aan de slag. 5 minuten nadat ik ingegooid had, zag ik tot mijn grote verbazing de hengeltop bewegen. De eerste schar was binnen, bij de 2e worp nog een en bij de 3e worp een Wijting. Bij de 4e worp een bot en bij de 5e worp 2 scharren. Die vissen stonken wel een beetje naar de drank. Mijn directe buren vingen ook vis, hoofdzakelijk schar, dus we zaten op een gunstig plekje. Deze keer niet op het kerkhof of een zandbank zo groot als Vlieland voor je neus. Na 7 vissen was het op, om 12 uur kwam de vloed iets op en was het afgelopen. Op de terugreis, zonder een keer in het zand verzakt te hebben gezeten, hoorde ik dat er over het algemeen niet veel gevangen was, dus een hoge klassering zat er wel in. Maar niet denkend dat je eerste zou worden. Nou ja niet helemaal eerste, mijn buurman had ook 7 vissen en iets meer centimeters dan ik. Maar hij was een introducé en dan tel je niet mee in de einduitslag, eigen schuld , moet je maar lid worden.
Zo zie je maar weer zonder geluk vaart niemand.

De statistieken

STATISTIEKAANTAL
Totaal aantal deelnemers:23
Deelnemers met vangst:20
Aantal gevangen vissen:51
Totale lengte:1220 cm
Grootste gevangen vis:37 cm

De Uitslag

#NAAM#VISSEN#LENGTE
1Wim van Holsteijn7157 cm
2Peter Zwinkels380 cm
3Hen Dankier5119 cm
4Ron Koppe373 cm
5Joop Schildknegt494 cm
6Ed van Zanten354 cm
7Jan Cornelisssen390 cm
8Willem Louman233 cm
9Arjan van velzen383 cm
10Johan Veenstra129 cm

Extra Informatie

Met vriendelijke groet,
Wim van Holstein