Verslagen Competitie

Verslag 3 september 2017

Introductie

Vissen en Vakantie.
Dit jaar hadden we besloten om laat op vakantie te gaan, maar geen rekening mee ge houden dat er dan tweewedstrijden in zouden vallen.
Maar het voordeel is dan ook weer dat je mooi de tijd heb om de onderlijnen box weer eens goed onder handen te nemen.
Dus eerst eens kijken wat zijn de favorieten onderlijnen en wat heb ik daar voor nodig, moet nog een spoeltje fluor carbon van 28/100e van het merk Asso hebben. En een spoel 60/100e van Yukki, Dus even naar Hengelhuis Maassluis om daar de inkopen te doen en even nog een bakkie ,en misschien nog een goede raad van Hans.
Dan snel naar huis de koffer in pakken en weg op vakantie,
  • Rustig zeetje

De omstandigheden

WIND

2 BFT Zuidoost (ZO) weinig wind

WEER

19 graden °C Zonnig Heerlijk vis weer

ZEE

Beetje te rustig voor de Zeebaars

De wedstrijd in het kort

Een lekker bakkie bij Johan in de Viskeet, en Koos geholpen bij de inschrijving, en daarna op naar het strand, nummer 19 deze keer en in het B vak.
Na de start ging het niet goed al snel had de buurman Joop een leuk tongetje van 19 cm en verder werd er niet veel gevangen, totdat Wim v Holstein met een fint van 41 cm aan de meet kwam, ik was nog niet in paniek maar kreeg het wel moeilijk.
Omschakelen naar de Portugees maar nu naar de 70 m en ja daar kwam het eerste visje , een botje van 18 cm, de 0 is weg maar sta nog steeds ver achter.
Inmiddels komt het water stevig op en moeten we van de zandbank af, nog 1 keer ver weg , lekker dik azen en knallen van de zandbank en terug naar de vloedlijn, na 12 minuten binnen halen en ja daar komt een mooie bot van 37 cm, daar schuif je lekker mee naar boven maar niet ver genoeg.
Het einde van de wedstrijd naderd nog 20 minuten wat doen we want Arnold vangt een botje onder de kant in het net vol gelopen zwin, Nee ik ga nog 1 keer ver, Veel pieren er op en zo ver als kan en mag het water in en knallen.
Intussen de rest van de spullen opruimen en de laatste draai binnen halen einde wedstrijd voor de meesten maar bij mij zat er nog vis op het binnen halen gaat zwaar en in het zwin kreeg ik klappen op de top , dit is een mooie , en ja hoor ik sleep nog een mooie baars van 40 cm op het strand, en als hij goed op het droge ligt schiet hij van de haak, maar hij is binnen.
En later bij de uitslag bleek ik ook nu weer de 1e plaats in te nemen, top we zijn op de goede weg.
Graag zie ik jullie weer op de volgende wedstrijd.

Gr Johnny
  • Op de terugweg had de trekker er geen zin meer in !! (Foto gemaakt door Willem Louman!)

De statistieken

STATISTIEKAANTAL
Totaal aantal deelnemers:21
Deelnemers met vangst:16
Aantal gevangen vissen:26
Totale lengte:676 cm
Grootste gevangen vis:41 cm

De Uitslag

#NAAM#VISSEN#LENGTE
1John Duynisveld395 cm
2Cees Ottens381 cm
3Wim van Holstein258 cm
4Ivan van Est239 cm
5Rene Olsthoorn252 cm
6Koos van de Stap132 cm
7Paul van Boheemen251 cm
8Jan Dibbets130 cm
9Rob de Blois258 cm
10Arjan van Velzen120 cm