Verslagen Competitie

Verslag 18 jun1 2017

Introductie

Vandaag verzamelen op locatie en ter plaatse inschrijven en loten voor een kantnummer. Tijdens het inschrijven werden de kantnummers uitgezet en ruim voor de aanvang van de wedstrijd zocht iedereen zijn kantnummer op en begon de hengels klaar te zetten. Sommige zetten een reserve hengel klaar en anderen vonden een hengel genoeg.
Het weer was bijzonder goed al vroeg in de ochtend rond de 20 graden en volop zon dus het was smeren geblazen.
  • Foto gemaakt door Willem Louman.

De omstandigheden

WIND

4 BFT Noordnoordwest (NNW)

WEER

20 °C Zonnig met een zonnetje

ALGEMEEN

Rustig water

De wedstrijd in het kort

Om 9.00 uur klonk het startsignaal en de eerste vissen werden al binnen een kwartier binnen gehaald. In het eerste uur lukte het mij niet om een vis te vangen terwijl mijn buren al meerdere vissen op de kant hadden gehaald.
Het was opkomend water en rond 11:00 uur hoog water. Dus goed tij om vis te vangen. Na wat wisselen met verschillende onderlijnen en lood (met en zonder afhouders, met en zonder ankers, lange of korte lijnen en Portugese onderlijn) kreeg ik beet en haalde ik ook enkele botten en een tong op de kant. Toen het even stil viel ben ik aan de wandel gegaan om bij de buren te polsen wat de vangsten waren en te kijken met welke onderlijnen men succes had. Inmiddels was het al 11:00 uur geweest en schoot het niet echt op met de vangsten ik ben toen gaan wisselen met de afstanden en verschillende aas soorten uiteindelijk kreeg ik weer beet. Ik ving verschillende botten en maatse tongen.
Na weer wat wandelen zag ik op een afstand mijn hengel een flinke klap maken en ik dacht eerst aan een tong aanbeet maar direct erop nog een klap waarbij mijn hengel los van de grond kwam. Bij het binnen draaien leek het of er een enorme pluk vuil aanzat, maar ineens voelde ik flinke klappen op de lijn. Toen het lood vlak onder de kant kwam zag ik dat het paling was. De haak zat voor in zijn lip en heel voorzichtig heb ik hem op de kant weten te krijgen. Eerst in de emmer en de reserve lijn ingegooid en vervolgens bij Paul laten meten. Paul kon er niet minder van maken dan 91 cm. Na het meten de vis direct teruggezet en ik weer naar mijn steek, net aangekomen kreeg ik weer een flinke klap op mijn hengel en ook nu weer een paling deze keer 61 cm. Intussen liep de temperatuur ook op naar 27 graden en in de volle zon was het heerlijk vertoeven. Na het eindsignaal werden de kaarten verzameld en ging Ed aan het tellen en werd het einduitslag opgemaakt. Na afloop terug naar de Viskeet waar uiteindelijk bleek dat de meeste deelnemers direct naar huis waren gegaan, Misschien voor volgend jaar geen wedstrijd op Moeder en Vaderdag organiseren! Toch heeft het bestuur nog een loterij gehouden voor degene die de moeite hadden genomen om terug te gaan. Rond de klok van drie uur startte Koos met de prijsuitreiking van de wedstrijd en de loterij.

De statistieken

STATISTIEKAANTAL
Totaal aantal deelnemers:23
Deelnemers met vangst:23
Aantal gevangen vissen:128
Totale lengte:3267 cm
Grootste gevangen vis:91 cm

De Uitslag

#NAAM#VISSEN#LENGTE
1Joop van de Velden12372 cm
2Ed van Zanten8208 cm
3Piet Bunschoten11279 cm
4Wim van Holstein6180 cm
5Jan Dibbets10241 cm
6Ivan van Est7150 cm
7Jan Corneliisen12242 cm
8Tymen Putter7141 cm
9Bert Heukels8227 cm
10Roel kranenburg6135 cm

Extra Informatie

De einduitslag is natuurlijk terug te vinden op de site.
Met vriendelijke groet,
Joop